Juni ’19

Floraschool

5 juni Middelheimbeelden
Je moet het natuurlijk niet altijd ver gaan zoeken. In Antwerpen zijn er ontzettend leuke plekjes waar je leuke workshops rond kan doen. Zo staan er in het Middelheimpark ontzettend leuke beelden. We halen het park naar ons. Wij gaan met de kleuters eens kijken naar de beelden en opzoek naar eigenaardigheden. In deze workshop staat uitbeelden, speuren en dansen centraal.

12 juni Magische Tuinen
We trekken de natuur in. Samen met de kleuters gaan we het bos in en verzamelen we materiaal. Met dit materiaal helpen we Fritz Haeg met het kleur geven van zijn ontzettend leuke tuintjes.

19 juni Hannes Broecker
Hannes Broecker maakte een interactieve installatie met verschillende kleuren sapjes. We nemen de kleuters mee in de gekleurde sapjeswereld en duiken een beetje zoals Alice in Wonderland in een bizarre gekleurde wereld. Hoe ziet Blauw bubbelland eruit of Rood Raketteneiland? De kleuters weten niet wat hen overkomt tijdens deze workshop. We nemen hen mee in een muzikaal verhaal van kleuren en rariteiten.

26 juni Richter
Richter schildert in verschillende lagen. Deze schraapt hij nadien af, zodat je een soort van streepkunstwerk krijgt. Echt een super cool effect. Met de kinderen gaan we uiteindelijk hetzelfde doen, kleinschaliger weliswaar. Ze gaan tijdens deze workshop experimenteren met kleur en nadien zelf een richterwerk maken.