Juni ’19

De Vlinderboom

5 juni Pointillisme
Bij deze workshop gooien we het eens over een andere boeg. We starten niet van een kunstwerk, maar vanuit een bepaalde stroming. We bekijken met de kleuters het Pointillisme en gaan zelf ook als pointes aan de slag. Hoe zouden zij er allemaal samen uitzien als een pointillistisch kunstwerkje?

12 juni Hannes Broecker
Hannes Broecker maakte een interactieve installatie met verschillende kleuren sapjes. We nemen de kleuters mee in de gekleurde sapjeswereld en duiken een beetje zoals Alice in Wonderland in een bizarre gekleurde wereld. Hoe ziet Blauw bubbelland eruit of Rood Raketteneiland? De kleuters weten niet wat hen overkomt tijdens deze workshop. We nemen hen mee in een muzikaal verhaal van kleuren en rariteiten.

17 juni Magische tuinen
We trekken de natuur in. Samen met de kleuters gaan we het bos in en verzamelen we materiaal. Met dit materiaal helpen we Fritz Haeg met het kleur geven van zijn ontzettend leuke tuintjes.

26 juni Tiny Houses van Tracey Snelling
Tracey Snelling is een kunstenares die kunstwerken gaat maken in kleine huisjes. We nemen de kleuters mee naar een aantal van die kleine huisjes (aan de hand van hele kleine mini kijkdoosjes, kunnen kleuters kijken in het huisje) en spelen met hen de spelletjes die in dit kleine huisje te beleven vallen. We stappen met hen letterlijk in het kleine huisje.