Maart ’19

FLORASCHOOL

6/3 Vakantie
Helaas geen workshop vandaag.

13/3  Karel Appel
“Kinderspel” denken vele mensen bij het zien van een echte Karel Appel. Wij testen het tijdens deze workshop uit met de kleuters. Kunnen zij ook het werk van een Karel Appel namaken, of doen ze dit zelfs beter. Als je het ons vraagt, kunnen ze het gegarandeerd beter!

20/3 Liu Jianhua
Tijdens deze workshop staan we even stil bij het vele speelgoed dat de kinderen hebben. Waarom hebben ze zoveel speelgoed? Zijn ze hun speelgoed nog niet beu? Kortom we denken met hen kritisch na over hun leven en gaan aan de slag met voor hen bekend speelgoed, maar maken hier samen 1 groot kunstwerk van! (ze mogen van thuis hun favoriete speelgoedje meenemen, en dit verwerken we in het grote kunstwerk.) Uiteraard krijgen ze dit nadien terug mee naar huis.

27/3 Ai Weiwei
Bij Ai weiwei krijgen alledaagse voorwerpen een hele andere betekenis. Neem nu bijvoorbeeld een simpel krukje… Dat gebruikt hij in zijn kunstwerken en dit krijgt een hele andere betekenis. Dit is wat we vandaag ook gaan doen .Een mixer… is dat wel een mixer? Zouden we dat niet tot iets anders kunnen omdopen. Fantaseren en experimenteren ten top tijdens deze workshop.