Maart ’20

MARIAGAARDE

4/3 stop motion
Wat is er fijner dan een Stop motion workshop combineren met een workshop rond architectuur. De kleuters worden zelf architecten en leren zo ook de kneepjes van een stop motion filmpje maken. Dingen die absoluut niet kunnen, kunnen bij stop motion wél! Dat maakt het voor de kinderen ook wel heel erg leuk.

11/3 hundertwasser
Deze man maakt wel heel rare gebouwen. Zouden die wel echt bestaan? MIsschien moeten we zelf eens proberen om zo’n huizen te maken. Wie zou er in wonen? Tijdens deze workshop staan de kinderen even stil bij gekke architectuur en knutselen we zelf hele gekke huisjes.

18/3 Reiskriebels
Tijdens deze workshop nemen we de kinderen mee naar verschillende culturen en hun gewoontes. Vele van de kleuters hebben allemaal een andere culturele achtergrond, en ze kunnen elkaar vertellen over wat bij hen zo de gewoonte is. Maar uiteraard raken we ook culturen aan die de kleuters nog niet kennen, en spelen we spelletjes van over de hele wereld.

25/3 Koji Lyama
Tapen, lijnen, muziek en gekdoenerij. Dat heb je nodig voor de workshop rond het werk van Koji Lyama. Dit is een workshop waar dans eerder centraal staat. De fleurige lijnen helpen de kleuters om bepaalde bewegingen te doen. Aan het einde van deze workshop springen de kleuters van lijn tot lijn en ziet het eruit dat ze een echt dansje deden.