mei ’19

Floraschool

8/5 Erwin Wurm
Niets zo grappig dan de kunstwerken van Erwin Wurm. We maken er een geestige workshop van, waarbij de kinderen aan de slag gaan met enorm grote kleren. Met hoeveel passen ze in een trui? Hoe ziet voetbal eruit als je samen in een broek past? Wat gebeurt er als je je sokken op je neus zet en je trui aan je benen? Kortom, dit wordt een zeer leuke workshop waar experimenteren met het aandoen van kleren centraal staat.

15/5 Oude van dagen Fotografie
Pas op, want tijdens deze workshop komen kunstwerken tot leven… Het bekende Kinderspellen werk van Breughel … Zou dat tot leven kunnen komen? De kleuters testen het uit en maken van verschillende bekende kunstenaars levende kunstwerken én maken hier foto’s van. Kortom dit is een workshop die fotografie, beeldende kunst én theater samenbrengt.

22/5 Pointillisme
Bij deze workshop gooien we het eens over een andere boeg. We starten niet van een kunstwerk, maar vanuit een bepaalde stroming. We bekijken met de kleuters het Pointillisme en gaan zelf ook als pointes aan de slag. Hoe zouden zij er allemaal samen uitzien als een pointillistisch kunstwerkje?

29/5 Pedagogische studiedag
Helaas is er vandaag geen workshop.