Mei ’19

Vlinderboom

8/5 Pedagogische studiedag
Helaas geen workshop vandaag.

15/5 Vogelaar met vogelhuisjes
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met recyclagematerialen. We maken niet zomaar iets… We zorgen dat we iets maken waar anderen ook echt nog iets aan hebben. Met allerhande materialen knutselen we leuke fleurige huisjes in elkaar en gaan opzoek in het bos waar we deze het beste kunnen ophangen. De kinderen bepalen zelf wie er in hun huisje komt wonen. De gekste vogels en raarste snuiters worden geboren tijdens deze workshop. Wie weet komt hun wezentje ooit wel écht in hun huisje wonen…

22/5 Middelheimbeelden
Je moet het natuurlijk niet altijd ver gaan zoeken. In Antwerpen zijn er ontzettend leuke plekjes waar je leuke workshops rond kan doen. Zo staan er in het Middelheimpark ontzettend leuke beelden. We halen het park naar ons. Wij gaan met de kleuters eens kijken naar de beelden en opzoek naar eigenaardigheden. In deze workshop staat uitbeelden, speuren en dansen centraal.

29/5 Erwin Wurm
Niets zo grappig dan de kunstwerken van Erwin Wurm. We maken er een geestige workshop van, waarbij de kinderen aan de slag gaan met enorm grote kleren. Met hoeveel passen ze in een trui? Hoe ziet voetbal eruit als je samen in een broek past? Wat gebeurt er als je je sokken op je neus zet en je trui aan je benen? Kortom, dit wordt een zeer leuke workshop waar experimenteren met het aandoen van kleren centraal staat.