September ’20

De Mozaïek

9/9 Feldmann

Elke kleuter staat graag voor de camera om zijn/haar beste poses boven te halen. Maar tijdens deze workshop mogen ze ook zelf eens achter de camera kruipen. We leren hen om op een andere manier foto’s te nemen dan dat ze normaal doen. 

16/9 Mondriaan

Tijdens deze workshop maken we het onszelf niet moeilijk. Soms is simpel ook heel erg leuk. Wij gaan namelijk spelletjes spelen rond de drie hoofdkleuren die Mondriaan gebruikt in zijn werk. Ook staan we even stil bij het idee waarom deze man enkel deze kleuren zou gebruiken.

23/9 Triadisch Ballet

De kleuters krijgen een fragment te zien van het fleurige triadische ballet van Oskar Schlemmer. We bevragen hen over het fragment door gerichte vragen te stellen, zodat kleuters op een andere manier naar het stuk gaan kijken dan ze normaal zouden doen. Nadien zorgen we dat de kleuters zelf transformeren in kleine dansers van het Oskar Schlemmer ballet, door hen zelf kleren te laten maken van papier. Deze kleren zien er niet fleurig genoeg uit, dus schilderen we ze door aan action painting te doen.

30/9 Dot painting Kandinsky

Dans, verf en stipjes, dat zijn de ingrediënten voor deze workshop. Meer ga ik nog niet verklappen, maar wat je wel mag weten is dat het een beetje action painting stijl zal zijn. 🙂