Over ons


Kunst en kinderen, het allitereert niet alleen, die twee gaan prachtig hand in hand. En daar maakt Coccolarte gretig gebruik van.

Het is niet vreemd dat dit de eerste twee grote bouwstenen zijn van de organisatie. Alles wat we organiseren is voor kinderen en dat doen we aan de hand van kunst.

Al heel snel volgen termen als huiselijkheid, knusheid en warmte.
We willen elk kind een veilige plek geven waar ze durven experimenteren, waar ze durven zichzelf te zijn, hoe zot dat ook is.
Uiteraard is het minstens even belangrijk dat ouders zich ook op hun gemak voelen. Dus we staan altijd paraat voor ouders met vragen of bedenkingen.

Zijn de activiteiten bij Coccolarte kunsteducatief?
In zekere zin wel, maar anderzijds niet.
Wat we doen is eigenlijk meer spelen dan leren. We stappen in een fantasiewereld en in deze werelden ontdekken kinderen verschillende kunstenaars, bepaalde technieken, stromingen,… . Het is dus ergens wel educatief, maar de focus ligt niet op het leren. Onze focus ligt op de magie van kunst. Kunst kan ontzettend veel met je doen, en je kan er zelf ook veel mee doen. Dat is wat we proberen mee te geven met de kinderen.

Coccolarte wordt draaiende gehouden door Liesje Deckmyn, de vaste werkkracht van de organisatie. Maar de echte motor van de organisatie zijn de 20 gepassioneerde begeleiders. Het is dankzij hun passie en grote liefde voor kunst en kinderen dat de workshops van Coccolarte zo uniek zijn. Wist je trouwens dat de helft van onze begeleiders zélf ook kunstenaars zijn?
#topteam!